elΛεωφόρος Αλεξάνδρας 171, Αθήνα 210 64 09 000info@agsavvas-hosp.gr

Αποστολή – Όραμα – Αξίες

Αρχική > Αποστολή – Όραμα – Αξίες

Αποστολή

Η αποστολή μας στο Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»  είναι η αποτροπή του καρκίνου σε επίπεδο πρόληψης, η προσφορά υψηλού επιπέδου φροντίδας στους καρκινοπαθείς και η ανάπτυξη ενός εύρος δραστηριοτήτων που θα στοχεύουν στην πλήρης αντιμετώπισης της ασθένειας σε ιατρικό, ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ως αναπόσπαστο κομμάτι του Εθνικού Συστήματος Υγείας, «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» δεσμεύεται ώστε κάθε δράση μας να στοχεύει:

• Στην ποιοτικότερη και πιο ανθρώπινη φροντίδα ασθενών
• Στην επιστημονική, ανθρωπιστική και ηθική εκπαίδευση ιατρών, επιστημόνων και άλλων επαγγελματιών υγείας
• Στην υπεύθυνη και ενεργητική συμμετοχή μας στην κοινότητα μας και
• Στην ανάπτυξη ενός ασφαλούς επαγγελματικού περιβάλλοντος με ευκαιρίες για προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη

Εμείς στον ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ δεχόμαστε τις ακόλουθες αξίες ως ιδανικά και προσπαθούμε να  προσεγγίζουμε κάθε επαφή μας με τον/την ασθενή και την οικογένεια του/της ως μια ευκαιρία για να διαφοροποιηθούμε ως οι καλύτεροι πάροχοι υπηρεσιών υγείας, στηριζόμενοι σε αυτές:

Ομαδική δουλειά και συμμετοχή

Σεβόμαστε κάθε άνθρωπο ως μέλος της κοινότητας του νοσοκομείου μας. Η ομαδική δουλειά και η συμμετοχή μας ορίζουν το κοινό μας μέλλον. Δεσμευόμαστε σε αποτελεσματική συνεργασία η οποία αναγνωρίζει ότι το κάθε μέλος της ομάδας είναι απαραίτητο για να επιτευχθεί η αποστολή του Νοσοκομείου.
Αναδεικνύουμε την ιατρική της συλλογικότητας, αναγνωρίζοντας ότι η διαχείριση του καρκίνου απαιτεί συντονισμένη αντιμετώπιση από πολλές ειδικότητες.

Πάθος για φροντίδα με ανθρώπινο πρόσωπο

Το αντικείμενο του λειτουργήματος μας είναι συχνά δύσκολο τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Το πάθος μας για προσφορά στον άρρωστο συνάνθρωπο, το μεράκι μας για να δούμε τον ασθενή μας σύντομα καλά μας οδηγούν καθημερινά τόσο για την βελτίωση των γνώσεων μας όσο και για την δημιουργία δυνατών ανθρώπινων σχέσεων με τους ασθενείς. Υπογραμμίζει την προσέγγιση μας προς αυτόν/αυτήν ως πρωτίστως ανθρώπους με ανάγκες, φόβους και ανασφάλειες. Δεσμευόμαστε να φροντίσουμε και να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας και να τους προσεγγίζουμε ως την πρώτη προτεραιότητα μας. Προσεγγίζουμε κάθε επαφή μας με τον ασθενή και την οικογένεια του/της ως μια ευκαιρία για να διαφοροποιηθούμε ως οι καλύτεροι πάροχοι υπηρεσιών υγείας. Θα υπηρετήσουμε την κοινότητα μας ως ενεργοί επαγγελματίες και πολίτες, γνωρίζοντας τις τοπικές ανάγκες, με σεβασμό προς το περιβάλλον και ψάχνοντας ευκαιρίες για αναβάθμιση του ρόλου μας στην τοπική κοινωνία.

Υπευθυνότητα και Κληρονομιά

Η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης και κατ’ επέκταση η προσφορά στον άρρωστο συνάνθρωπο έχει συντελεστεί στο βάθος χρόνων ξεκινώντας από την αρχαία Ελλάδα φτάνοντας μέχρι τις ημέρες μας. Με σεβασμό, στις ερευνητικές και θεραπευτικές επιτυχίες του παρελθόντος και με προσήλωση στις αρχές που μας κληροδοτεί η ιατρική και νοσηλευτική παράδοση, όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου κατανοεί ότι είμαστε φορείς αυτής της κληρονομιάς. Δεσμευόμαστε να αφήσουμε το Νοσοκομείο σε καλύτερη κατάσταση για την επόμενη γενιά, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να προστατεύσουμε την αποστολή μας, εστιάζοντας στην οικονομική βιωσιμότητα του Νοσοκομείου. Θα δουλέψουμε με συνέπεια για την συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών μας με υπεύθυνη χρήση των πόρων, διασφαλίζοντας ότι οι υπηρεσίες μας παρέχονται με τον πιο αποδοτικό τρόπο.

Προστασία του ασθενή

Η προστασία του/της ασθενούς είναι μια έννοια που εμπεριέχει την πλήρης ενημέρωση του/της για την κατάσταση της υγείας του/της, την προστασία του/της από πιθανά άλλα προβλήματα, την συγκατάθεση του/της για την θεραπευτική αγωγή, την αλληλεγγύη μας προς τα πιθανά οικονομικά του/της προβλήματα, την φροντίδα μας και την επιστημοσύνη μας. Αποτελεί μονόδρομο για την συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών μας! Παίρνουμε προσωπική ευθύνη για την ποιότητα της εργασίας μας, από την πιο απλή διαδικασία μέχρι το πιο πολύπλοκο χειρουργείο. Δίνουμε αξία στον ανοιχτό, υπεύθυνο και ειλικρινή διάλογο ώστε να πετυχαίνουμε την λύση προβλημάτων βάσει μετρήσεων και την συνεχής βελτίωση της λειτουργίας μας με τελικό στόχο να μπορούμε να προστατεύουμε ανά πάσα στιγμή τους ασθενείς μας, παρέχοντα.

Ακεραιότητα

Στοχεύουμε στο πιο ψηλό επίπεδο προσωπικής και επαγγελματικής ακεραιότητας με προσήλωση τόσο στην ηθική όσο και στη νομική έννοια της λέξης, τεκμηριώνοντας το με την δέσμευση μας στην τιμιότητα, την αξιοπιστία και την εμπιστευτικότητα.